Η γάτα που σας ταιριάζει

Η γάτα έχει σχετικά χαμηλό κόστος συντήρησης σε σχέση με τον σκύλο, ο οποίος χρειάζεται επίσης περισσότερη ενασχόληση και συντροφιά, μεγάλες βόλτες, εκπαίδευση κλπ.

Ωστόσο όπως συμβαίνει με όλα τα κατοικίδια, κάποιες γάτες χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από κάποια άλλες.

Θέλετε να περνάτε πολύ χρόνο με τη γάτα σας και την θέλετε απαιτητική ή μήπως έχετε περιορισμένο χρόνο;

Εάν είστε το είδος του ανθρώπου που πραγματικά επιθυμεί να έχει στενή σχέση και σχέση αλληλεπίδρασης με τη γάτα σας τότε θα απογοητευτείτε αν υιοθετήσετε μια γάτα φοβισμένη και νευρική που κρύβεται κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι.

Πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως η γάτα χρειάζεται χρόνο προσαρμογής προκειμένου να εξοικειωθεί στο νέο περιβάλλον και να δείξει τον πραγματικό της χαρακτήρα.

Οι γάτες μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα σύγχρονο τρόπο ζωής και να συνυπάρξουν με πολυάσχολους ανθρώπους πιο εύκολα από ένα σκύλο,  καθώς είναι αρκετά ανεξάρτητες και είναι πιο εύκολο να ζουν σε μικρότερα διαμερίσματα.

Οι γάτες συχνά επιλέγονται από τους ανθρώπους που έχουν πολυάσχολο και αγχωτικό τρόπο ζωής και που θέλουν συντροφιά, όταν πάνε στο σπίτι για να χαλαρώσουν.

Κάποιες γάτες θέλουν να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί στην καθημερινότητα τους, χωρίς εκπλήξεις, προκειμένου να νιώθουν άνετα. Αυτές οι γάτες θα είναι πολύ ευτυχισμένες να ζουν με κάποιο ηλικιωμένο άτομο που δέχεται σπάνια επισκέπτες και έχουν μια ήσυχη ζωή, αντιθέτως πιθανώς να είναι αγχωμένες και νευρικές αν ζουν σε ένα σπίτι γεμάτο παιδιά και άλλα ζώα με πολλούς επισκέπτες και δραστηριότητες.

Άλλες γάτες ζουν καλύτερα και είναι χαρούμενες όταν έχουν αλληλεπίδραση με πολλά άτομα και ταιριάζουν καλύτερα σε ένα πολυσύχναστο περιβάλλον.

Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την διάθεση να περιποιείστε σε καθημερινή βάση το τρίχωμα της γάτα σας δεν πρέπει να επιλέξετε κάποια με πολύ μακρύ τρίχωμα.

Μια γάτα με κοντό ή λείο τρίχωμα φροντίζει μόνη της, φανατικά,  να το διατηρεί σε άψογη κατάσταση και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση από εσάς.

Αν είστε ο τύπος του ανθρώπου που θέλει να είναι το σπίτι του σε, κυριολεκτικά, άψογη κατάσταση, ΜΗΝ πάρετε γάτα.  Είναι απίθανο νη μην αφήσει, έστω και ελάχιστες, τρίχες στο χώρο που ζει.

Περιγράφοντας μας τον τρόπο και τις συνθήκες ζωής και καθημερινότητας σας, μπορούμε να επιλέξουμε την κατάλληλη γάτα για εσάς.

Η εμφάνιση ίσως δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο για την επιλογή μιας γάτας.

Έτσι κι αλλιώς οι γάτες είναι ιδιαίτερα ζώα και είναι όλες πανέμορφες. 

 

Σκέφτεστε να αποκτήσετε γάτα;