Υιοθεσία μίας γάτας

Ενδιαφέρον Για Υιοθεσία ΓάταςΠαρακάτω θα βρείτε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο καλείστε να συμπληρώσετε προκειμένου να δηλώσετε ενδιαφέρον να υιοθετήσετε ζώο που είναι υπό την επίβλεψή του Σωματείου μας.

Παρακαλούμε το ερωτηματολόγιο να συμπληρώνεται μόνο από ενηλίκους. Όλα τα στοιχεία που παρέχονται εδώ είναι αυστηρώς εμπιστευτικά.

 Αν ενδιαφέρεστε για συγκεκριμένη γάτα παρακαλούμε συμπληρώστε το στο αντίστοιχο πεδίο.

Ένας υποψήφιος ανάδοχος που σέβεται τον εαυτό του και τους αδέσποτους φίλους μας οφείλει πριν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο αυτό να έχει εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη και συντονισμένη προσπάθεια όλης της οικογένειάς του για την εξεύρεση γάτας-συντρόφου.

Για την καλύτερη συνεργασία μας θέλουμε εξ αρχής να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω:
 • Η διαδικασία υιοθεσία ενός ζώου έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να συμβαδίζει με την Ελληνική Νομοθεσία, να προστατεύει το ζώο για το υπόλοιπο της ζωής του και από τυχόν μη υπεύθυνους κηδεμόνες.
 • Διαβάστε προσεκτικά τον νέο Νόμο 4039/2012 και ειδικότερα το Άρθρο 8 περί διατήρησης ζώων συντροφιάς σε κατοικίες και το Άρθρο 5 περί υποχρεώσεων ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.
 • Στην περίπτωση που συμφωνηθεί να υιοθετήσετε ζώο από το Σωματείο μας θα κληθείτε συμπληρώσετε και να υπογράψετε “Συμφωνητικό Υιοθεσίας” (δήλωση υιοθεσίας ζώου από νέο ιδιοκτήτη, σύμφωνα με το νόμο), το οποίο, όπως και τα στοιχεία σας, παραμένουν απόρρητα σύμφωνα με το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.
 • Τα ζωάκια προκειμένου να μεταφερθούν νόμιμα στις νέες τους οικογένειες θα πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον το πρώτο εμβόλιο, αποπαρασίτωση έσω και έξω και να φέρουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip) με καταχωρημένα τα στοιχεία του νέου ιδιοκτήτη στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του υπουργείου.
 • Tα ενήλικα ζώα δίνονται στειρωμένα. Αν είναι μικρά σε ηλικία και δε μπορούν να στειρωθούν πρέπει να φροντίσετε στο μέλλον για τη στείρωσή τους. Αυτός είναι όρος που αναγράφεται στο “Συμφωνητικό Υιοθεσίας” και πρέπει να τον σεβαστείτε και να τον τηρήσετε.
 • Τα αδέσποτα ζώα που περιθάλπουμε και φιλοξενούμε είναι κατά βάση ημίαιμα και για μας δεν είναι αποδεκτό να συμβάλουμε στον υπερπληθυσμό ημίαιμων ζώων με την αναπαραγωγή τους, τα κουτάβια των οποίων στερούν μια θέση σε οικογένεια από αυτά που είναι ήδη στο δρόμο.
 • Επιβαρύνεστε με την ηλεκτρονική σήμανση του ζώου, (40€),η οποία είναι υποχρεωτική σύμφωνα με το νόμο, προκειμένου να προχωρήσουμε στην υιοθεσία.
 • Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η καλή ζωή του ζώου και η αρμονική συμβίωση με τη νέα του οικογένεια. Γι’ αυτό μετά την υιοθεσία θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας βοηθάμε με συμβουλές και να λύνουμε τις πιθανές απορίες σας.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΓΑΤΑΣ

  Τα στοιχεία σας

  Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο(*) είναι υποχρεωτικά.

  Ονοματεπώνυμο *

  Η ηλικία σας *

  Διεύθυνση

  Email *

  Τηλέφωνο επικοινωνίας *

  Ποιές ώρες μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας;

  Σημείωση:

  Τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν στο αρχείο του Σωματείου μας και δεν κοινοποιούνται σε κανέναν.


  Όνομα γάτας, αν έχετε επιλέξει ήδη κάποια από τις αγγελίες μας:

  Γιατί επιλέξατε αυτή τη γάτα;

  Χαρακτηριστικά που θα θέλατε να έχει η γάτα σας:

  (Συμπληρώνετε στην περίπτωση που δεν έχετε επιλέξει κάποια συγκεκριμένη γάτα)

  (Σημειώστε όσες επιλογές επιθυμείτε)

  Άλλο (περιγράψτε):

  Έχετε προτίμηση σε κάποια φυλή γάτας;

  Έχετε προτίμηση σε κάποιο χρώμα γάτας;

  Θα προτιμούσατε με τρίχωμα

  φύλλο που προτιμάτε

  ηλικία που προτιμάτε

  Θα σκεφτόσασταν να υιοθετήσετε μια γάτα με ειδικές ανάγκες; (π.χ.χωρίς ή με περιορισμένη όραση/ακοή)


  Σχετικά με τη γάτα που θέλετε να υιοθετήσετε

  Για ποιο λόγο θέλετε να πάρετε γάτα;
  (π.χ. συντροφιά σε εσάς ή σε άλλο ζώο /να κυνηγά ποντίκια/ γιατί τα παιδιά / εκτροφή / άλλο)

  Έχετε σκεφτεί και υπολογίσει το κόστος διατροφής και φροντίδας της γάτας (εμβολιασμοί, άμμος, αποπαρασιτώσεις, πιθανές ασθένειες, στείρωση κλπ);

  Επιθυμείτε να έχετε μια γάτα στειρωμένη ή όχι;

  Το σπίτι όπου διαμένετε και πρόκειται να μείνει και η γάτα είναι μονοκατοικία/διαμέρισμα/άλλο;


  Η οικογένειά σας

  Ενήλικες που μένουν μαζί σας

  Έχετε παιδιά; αν ναι πόσα και τί ηλικίας;

  Έχει κάποιο μέλος της οικογένειας σας άσθμα ή αλλεργία στις γάτες ή άλλο πρόβλημα που εμποδίζει ή δυσχεραίνει τη συμβίωση με κατοικίδια;

  Είναι ενήμερα και συμφωνούν όλα τα μέλη της οικογένειας για την απόκτηση γάτας;


  Επιπλέον πληροφορίες Αν θέλετε να μας πείτε οτιδήποτε άλλο σχετικά με εσάς, την οικογένειά σας ή τη γάτα που θέλετε να υιοθετήσετε, παρακαλούμε γράψτε το εδώ: